Reuters: США оголосять про військову допомогу Україні на 8 мільярдів доларів.

Гроші українській армії: американські допомагають Україні
Гроші українській армії: американські допомагають Україні

За інформацією офіційних осіб з США, планується надати Україні військову допомогу на суму понад 8 мільярдів доларів. Президент Володимир Зеленський відвідає Вашингтон у четвер, і під час його візиту буде оголошено про цю допомогу.

Згідно із заявою Агентства Рейтерс, Білий дім планує повідомити Конгрес про плани виділити 5,6 мільярда доларів зі складів американської зброї. Умови цього пакету допомоги ще обговорюються.

Крім того, на четвер заплановано оголошення про надання допомоги в рамках Ініціативи допомоги Україні в сфері безпеки на суму 2,4 мільярда доларів. Ця допомога буде включати боєприпаси, зброю для боротьби з дронами і матеріали для підтримки виробництва боєприпасів в Україні.

США також оголосили про виділення 375 мільйонів доларів в рамках Президентських повноважень для зменшення запасів України. Цей пакет включає першу поставку високоточної планерної бомби Joint Standoff Weapon з дією до 130 км.

Також у пакеті передбачено патрульні катери, додаткові боєприпаси для HIMARS, артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм, запасні частини та іншу зброю.

Joint Standoff Weapon буде скидатися з винищувачів і здатна вражати цілі з високою точністю.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua