Резніков оцінив, чи вплине катастрофа з F-16 на поставки винищувачів.

Резніков оцінив вплив катастрофи з F-16 на поставки винищувачів
Резніков оцінив вплив катастрофи з F-16 на поставки винищувачів

Загибель пілота Олексія Месі та втрата винищувача F-16 не вплинуть на поставки нових літаків ЗСУ. Про це заявив ексміністр оборони Олексій Резніков у інтерв'ю Радіо Свобода.

Я не думаю, що це вплине будь-яким чином на поставки, тому що це війна. Це не зйомки серіалу, і на Заході наші партнери це цілком абсолютно розуміють. І коли я спілкувався з моїми колегами-міністрами в той час (коли Резніков був міністром оборони – прим. ред.), і в них є розуміння, як, можливо, це не прозвучить дивно, але під час планування будь-яких військових операцій закладається фактор втрат… Тому, що б не сталося, чи це випадок трагічний, чи це результати бою, в будь-якому випадку це точно не впливає на плани поставок, тому що це, по суті, переходить в категорію передбачуваних втрат", – сказав Резніков.

У Генеральному штабі ЗСУ підтвердили, що винищувач F-16 зазнав катастрофи під час відбиття ракетного удару з боку РФ. Льотчик Олексій Месь, позивний "Мунфіш", загинув.

Катастрофа винищувача F-16

Катастрофа сталась 26 серпня, під час відбиття російського масованого удару. Олексій Месь знищив три крилаті ракети та один ударний БПЛА в повітряному бою, повідомили Повітряні сили ЗСУ. Його вчинок "врятував українців від смертоносних російських ракет... ціною власного життя", заявили у командуванні Повітряних сил України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua