РФ вдарила десятками ракет по Харкову: перші подробиці.

Ракетний удар по Харкову: деталі
Ракетний удар по Харкову: деталі

РФ завдала ракетний удар по Харкову та області

Російська Федерація провела потужні ракетні атаки на Харків та його область 1 вересня 2024 року. Напад тривав годину і розпочався на початку дня.

Згідно з повідомленням місцевої влади в Телеграмі, першим об'єктом став Люботин у Харківському районі. В результаті удару було пошкоджено цивільну інфраструктуру, а троє осіб отримали поранення - двоє чоловіків у віці 70 та 57 років і 59-річна жінка. Їх перебувають на лікуванні, їхнє життя не загрожує.

Незабаром після цього Харків був підданий серії вибухів. Місто отримало кілька повторних ударів, через що влада закликала мешканців залишатися в укриттях. За оцінками голови Харківської облдержадміністрації Олега Синегубова, було здійснено близько 10 ударів, які призвели до пошкодження громадської інфраструктури та пораненим людям. Розмір збитків ще оцінюється. Серед об'єктів, що постраждали, - торговельний центр, спортивна інфраструктура та житлові будинки.

За попередніми даними, у Харкові поранено шість осіб, включаючи шестирічну дитину з гострою реакцією на стрес.

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що один з ударів приземлився в районі приватної забудови, де пожежа охопила кілька дворів і супермаркет. Також страхуються медичні працівники, які постраждали внаслідок нападу.

За попередніми відомостями, було запущено близько 15-20 ракет по Харкову та області, більшість з яких влучили в один район міста. Запуск виконувався з території Росії - Білгородської та Ростовської областей. За попередніми даними, окупанти використовували ракетні комплекси С-300 або С-400, а також комплекси "Іскандер".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua