РФ вдарила по супермаркету та «Новій пошті» в Костянтинівці: є загиблі, багато поранених (оновлено).

Руїни супермаркету Нової пошти у Костянтинівці
Руїни супермаркету Нової пошти у Костянтинівці

Сьогодні, 9 серпня, російські окупанти вдарили по місту Костянтинівка Донецької області. Унаслідок обстрілу супермаркету та відділення "Нової пошти" сталася сильна пожежа, є постраждалі та загиблі.

Голова Донецької обласної військової адміністрації (ОВА) Вадим Філашкін заявив, що терористи атакували Костянтинівку з важкої артилерії. Він вважає цей удар ще одним актом тероризму з боку росіян.

Наразі триває пошуково-рятувальна операція на місці події.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак підтвердив, що російська армія обстріляла супермаркет у Костянтинівці. Він також зазначив, що це ще один акт тероризму з боку росіян.

Президент Зеленський опублікував наслідки терористичного удару по супермаркету і відділенню пошти в Костянтинівці. За його даними, загинуло чотири людини, а мінімум 24 особи отримали поранення. Також повідомляється про людей, що опинилися під завалами.

Пресслужба "Нової пошти" повідомила, що вантажне відділення було обстріляне. За цією інформацією, всі працівники живі, але є постраждалі серед місцевого населення.

Наразі відомо про 14 загиблих та 44 поранених.

Генеральний прокурор Андрій Костін заявив, що це терор і варварство, і ніяка ситуація на фронті не може виправдати вбивство мирних жителів. Вже розпочато розслідування цього військового злочину. Країна-терорист повинна бути покарана за все, що вона робить.

Нагадаємо, що вночі 9 серпня на військовому аеродромі поблизу Липецька сталася пожежа. За словами губернатора Липецької області Ігоря Артамонова, пожежа має великі розміри і місцева влада не приховує її. Вогонь було видно на відстані понад 10 кілометрів, і майже 5 тисяч людей було евакуйовано.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua