РФ збирає добровольців у загони тероборони, щоб звільняти Курщину.

Росія залучає добровольців у загони тероборони, щоб звільняти Курщину
Росія залучає добровольців у загони тероборони, щоб звільняти Курщину

Росія формує нові добровольчі загони територіальної оборони

Українські Збройні Сили вторглися в Курську область, тому російська влада Російської Федерації створює нові добровольчі загони територіальної оборони. Таку інформацію оприлюднили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти ISW відзначають, що це свідчить про те, що президент Росії Володимир Путін не здійснив серйозних заходів для протидії вторгненню в Курську область через ризики соціального невдоволення та втрати досвідчених воїнів.

Виконувач обов'язків губернатора Курської області Олексій Смирнов заявив про створення добровольчого загону "БАРС-Курськ" і наголосив, що його основна мета - забезпечити безпеку в Курській області.

Смирнов також зазначив, що загін співпрацюватиме з російськими військовими і штабом контртерористичних операцій, а також надаватиме гуманітарну допомогу місцевому населенню прикордонних населених пунктів.

За словами губернатора, добровольці увійдуть до загону на шестимісячні контракти, пройдуть підготовку і отримають необхідну зброю. Оголошення про набір було опубліковане владою Курської області 24 серпня.

Речник ОТУ "Харків" Віталій Саранцев повідомив, що російська влада також формує загони "БАРС-Брянськ" і "БАРС-Білгород", які нададуть допомогу Північному угрупованню російських військ. Загалом планується залучити 4921 добровольця до трьох загонів.

Звіт ISW стверджує, що створення нових добровольчих загонів відповідає стратегії Кремля, спрямованої на запобігання координації військ, що беруть участь у бойових діях, зокрема на Покровському та Торецькому напрямках. Це допоможе прискорити наступ російських військ в Курській області.

Наразі Україна контролює 1294 квадратні кілометри території Курської області, включаючи 100 населених пунктів.

За даними CNN, вторгнення ЗСУ в Курську область показує вразливість російської армії, що є сигналом для союзників України про можливість зміни ходу війни.

За даними The New York Times, головна мета російського керівництва зараз - просування окупаційних військ на Донеччині, а не в Курській області.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua