РФ зміцнює позиції в районі Кліщіївки: аналіз ISW.

Позиція РФ в районі Кліщіївки
Позиція РФ в районі Кліщіївки

У звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) стверджується, що російські війська продовжують переміщуватися близько до Сватового, Часового Яру та зміцнюють свої позиції навколо Кліщіївки.

Недавно російські блогери повідомили, що війська РФ відновили обмежені позиції в центрі Вовчанська та відбили українські контратаки під Глибоким, але ці звіти ще не підтверджені.

Також зазначається, що російські сили на Сіверському напрямку мають проблеми з українськими безпілотниками, які уповільнюють їх переміщення.

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що в районі каналу Сіверський Донець - Донбас тривають жорстокі бої.

Інформація про те, що ЗСУ відступили з Кліщіївки і що російські сили зміцнюють свої позиції в цьому районі, ще не підтверджена.

Російські окупанти також продовжують наступальні дії біля Вербового та Малої Токмачки в Запорізькій області, але поки що немає офіційного підтвердження змін на лінії фронту.

Отже, ситуація на сході України залишається напруженою, а російські загарбники продовжують розширювати свої впливові зони.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua