«Різанина в Бучі. Історія Марічки». Що відомо про картину, яку Зеленський подарував Папі Римському.

Різанина в Бучі. Історія Марічки
Різанина в Бучі. Історія Марічки

Зустріч у Ватикані між президентом України Володимиром Зеленським і Папою Римським Франциском проходила 35 хвилин. Під час зустрічі президент України подарував Папі картину, яка присвячена подіям у Бучі під час російської окупації в 2022 році. Про це повідомляє італійське агентство ANSA.

Після приватної бесіди в залі бібліотеки та презентації української делегації Папа подарував Зеленському литий бронзовий барельєф квітки з написом "Мир - тендітна квітка". У свою чергу український президент подарував Папі картину "Різанина в Бучі. Історія Марічки", - пише інформагенство.

Авторами картини "Бучанська різанина: Історія Марічки" є Володимир Козюк та Владислав Задворський. Зеленський поділився описом цієї картини на своїй сторінці у Facebook:

Марічка стояла, дивлячись зі спустошеними очима на натовп у місці трагедії. Вона втратила все: свій дім, родину, дитинство. Її батька, матір, бабусю катували та вбили на її очах... Її рідне місто Буча стало свідком жахів, які завжди болітимуть її душу.

Українські солдати, які звільнили місто від окупантів, намагалися спілкуватися з нею, заспокоїти. Але їхні слова здавалися віддаленими, невиразними, як шепіт через товстий туман. Марічка просто не могла прийняти реальність того, що сталося.

На вулицях міста лежали вбиті люди зі зморшками та знаками насильства. Марічка бачила їхні обличчя, тіла, які були знущені. Вона знала, що ці спогади назавжди залишаться в її пам'яті.

Марічка стояла серед руїн свого життя, серед уламків, що колись були її будинком. Вона знала, що світ ніколи вже не буде таким, як раніше. Проте вона мала незламну віру у відродження України, у перемогу правди й справедливості. Цей біль, ці втрати ніколи не забудуться, але вони стануть основою для нової, міцнішої України.

Бучанська різанина, або геноцид у Бучі, була масовим вбивством цивільного населення України, яке супроводжувалося викраденнями, побиттями, зґвалтуваннями, включаючи дітей, та розбратом. Ці злочини були скоєні російськими військами та іншими формуваннями під час війни між Росією та Україною у березні 2022 року.

Свідчення свідків та знайдені докази підтверджували, що багатьох людей убили, маючи їх руки зв'язаними за спиною. Це свідчило про звірства окупантів. Міський голова Бучі повідомив, що російські військові настрілювали невинних мирних жителів у потилицю, безжально і холоднокровно. Та що трапилося в Бучі назавжди залишиться у пам'яті українців та всього світу як геноцид.

Нагадаємо, що в Апостольському палаці Ватикану президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Папою Римським Франциском. Він подякував Папі за молитви заради миру в Україні, духовну підтримку українців, гуманітарну допомогу та участь Ватикану на першому Саміті миру.

Зеленський також розповів про роботу над реалізацією Формули миру, зокрема про конференцію щодо повернення полонених і депортованих українців, яка відбудеться 30-31 жовтня в Канаді на рівні міністрів. Він запросив представника Ватикану взяти участь в цьому заході.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua