Ризик збройної акції? США застерегли Угорщину напередодні памʼятної дати.

Американські солдати передбачають збройні дії
Американські солдати передбачають збройні дії

Угорська влада була попереджена американськими спецслужбами про можливу збройну акцію, яка могла відбутися 23 жовтня - у день вшанування повстання 1956 року проти радянської окупації. Про це повідомляє видання Telex.

Інформацію про можливий збройний інцидент американська розвідка передала угорським владам два тижні тому. За даними США, деякі особи можуть готувати збройну акцію у день вшанування подій 1956 року.

Telex повідомляє, що співробітники Контртерористичного центру затримали пів десятка молодих людей у пабі Будапешта. Однак офіційні підтвердження цього факту поки що немає.

Згідно інформації, отриманої з власника пабу, молоді люди направлялися до нього, коли їх задержали просто на вулиці. Працівники пабу бачили, як проходило затримання, але не отримали жодної інформації про рейд.

Угорська революція 1956 року

Угорська революція - повстання 1956 року в Угорській Народній Республіці, яке було придушене радянськими військами за участю органів державної безпеки Угорщини АВГ - аналога КДБ СРСР.

Ці події призвели до масової еміграції угорців і втрати престижу Радянського Союзу серед інтелектуалів Заходу, багато з яких вийшли з комуністичних партій своїх країн після того, як були свідками російського імперіалізму. У сучасній Угорщині 23 жовтня став державним святом, що вшановує початок революції.

Раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан висловив свою незгоду з планом перемоги Володимира Зеленського. Він зауважив, що "шокувався" презентацією плану перемоги України, і після цього виникло запитання щодо плану, який був до цього. "Якщо зараз вони переходять до плану перемоги, то до цього вони мали план поразки?" - сказав Орбан.

Також Орбан погрожує заблокувати допомогу Україні і закликає канцлера Німеччини та президента Франції почати перемовини з Росією якнайшвидше. Він вважає, що це допоможе кандидату в президенти США Дональду Трампу.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua