Різко збільшився обсяг відключень електроенергії: названо причину.

Відключення електроенергії: надзвичайна ситуація
Відключення електроенергії: надзвичайна ситуація

Аварія на Південноукраїнській АЕС

Блок Південноукраїнської атомної електростанції вийшов із ладу. Через це відучора в Україні різко збільшився обсяг відключень електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко з покликанням на два неназвані джерела.

Сьогодні Укренерго повідомили про дві зайві черги відключень електроенергії через аварію на Південноукраїнській АЕС. За інформацією Центру досліджень енергетики, блок на 600 МВт знизив видачу, тому ймовірно, що він піде в ремонт наступного тижня.

Олександр Харченко відкликав свої прогнози про нормалізацію постачання електроенергії, оскільки «сюрпризи від Енергоатому передбачати поки не вдається». Високовольтні мережі поступово відновлюються, але ситуація залишається незрозумілою.

Уже 3 вересня стали відомі аварійні відключення електроенергії у Києві та 14 областях. Графіки відключень змінювалися кілька разів протягом дня.

Радник прем'єр-міністра України, член Наглядової ради «Укренерго» Юрій Бойко зауважив, що ще рано говорити про наслідки масованої атаки на енергосистему, яка сталася 26 серпня. Також плани з підготовки до зими потрібно скоригувати.

Президент Зеленський наголосив на важливості захисту енергооб'єктів України та збереження деталей захисту в таємниці. Він також заявив, що не допустить розголошення цілей атаки ворога.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua