Росія атакувала 15 областей України дронами та "Кинжалами": є поранені та загиблі.

Російські дрони та 'Кинжали' українських областей
Російські дрони та 'Кинжали' українських областей

Україна потерпає внаслідок масованої атаки Росії

Україна зазнала масованої комбінованої атаки з боку Росії, внаслідок чого постраждали 15 областей і є загиблі та поранені. За даними "Хвилі", окупанти почали запуск "шахетів" ще ввечері, а на ранок - ракети "Кинджал".

Ворог використовував різні види зброї, включаючи безпілотні літальні апарати (БПЛА), крилаті ракети та ракети "Кинджал". Вибухи були чутні в Києві, Луцьку, Житомирі, Вінниці, Рівному, Запоріжжі, Миколаєві, Сумах, Дніпрі та інших областях.

Прошив МВФ представник прем'єр-міністра України Денис Шмигаль заявив, що російські терористи знову напали на енергетичну інфраструктуру. За його словами, ряд регіонів постраждали, і "Укренерго" змушений був екстрено відключити електроенергію для стабілізації системи.

Прем'єр-міністр заявив, що для зупинення обстрілів українських міст потрібно знищити вищезгадані пускові установки ракет, звідки здійснюється запуск російських ракет. Він також підкреслив, що Україна має потребу у дистанційно-управляємому напрямуванні зброї та отриманні дозволу від партнерів на її використання проти російських об'єктів.

Атака Росії на критичну інфраструктуру призвела до відключення електропостачання в багатьох містах. Повна оцінка завданих пошкоджень поки що невідома і буде зроблена згодом фахівцями. Також варто відзначити вибух на поромі з паливом у російському порту "Кавказ".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua