Росія евакуює один із районів Курської області.

Евакуація району Курської області в Росії
Евакуація району Курської області в Росії

Влада Курської області оголосила евакуацію Глушківського району через загострення ситуації

У зв'язку із загостренням безпекової ситуації, влада Курської області Росії оголосила обов'язкову евакуацію Глушківського району, який межує з Україною. Про це повідомив виконувач обов'язків губернатора Курської області Олексій Смирнов.

За рішенням регіонального оперативного штабу, процес евакуації буде здійснюватися силовими структурами, місцевою адміністрацією та дружинниками Курського центру "Патріот".

"Прошу громадян з розумінням ставитися до поточної ситуації та дотримуватися всіх рекомендацій від силових структур та місцевої влади", - написав Смирнов у своєму зверненні до мешканців.

Глушківський район знаходиться у південно-західній частині Курської області. Його адміністративний центр - селище Глушково, яке розташоване від кордону з Україною на відстані 10 км та від Курська - на відстані 150 км.

Уже була проведена евакуація мешканців інших районів Курської області, які також межують з Україною: Суджанського, Глушківського, Рильського та Коренівського районів.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій відкрило гарячу лінію для жителів Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або бажають евакуюватися до України.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський провів нараду щодо ситуації в Курській області РФ, де було обговорено, зокрема, можливість створення військових комендатур.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що з метою надання гуманітарної допомоги місцевим жителям створення військових комендатур у Курській області є необхідним.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua