Росія може кинути на штурми військових із КНДР, які намагалися втекти з позицій на Курщині – ЗМІ.

Російські військові готуються до штурму
Російські військові готуються до штурму

За повідомленнями українських ЗМІ, 18 північнокорейських солдатів були затримані росіянами, коли вони намагалися втекти з позицій в Курській області. За даними, ці військовослужбовці можуть бути залучені до штурмових дій проти українських військових.

За інформацією ЗМІ, близько 40 солдатів з Північної Кореї навчали російських бійців використовувати повітряні кулі в воєнних операціях, а росіяни навчали представників КНДР сучасному піхотному бою.

Згідно з джерелом, після навчання солдати з Північної Кореї були залишені без харчів та вказівок в лісовому масиві на Курщині на кілька днів. Тому 18 північнокорейських солдатів вирішили самовільно покинути позиції, щоб знайти російських командирів.

Проте через дві доби їх знайшли та затримали росіяни. Вони були знайдені на відстані приблизно 60 кілометрів від місця втечі. Зараз всіх 40 солдатів з Північної Кореї були переміщені до Льговського району Курської області для подальшого залучення до штурмових дій на Курщині.

Спочатку було повідомлено, що більше 11 тисяч північнокорейських піхотинців знаходяться на сході Росії і готуються до участі в бойових діях в Україні.

Представник Третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін зауважив, що північнокорейські спеціалісти довгий час співпрацюють з Росією в сфері військової оборони та інженерії. Тому присутність солдатів КНДР у війні проти України не є новицею. Хоча їх бойові здібності можуть не бути на найвищому рівні, але їх участь може мати значний вплив на фронт.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua