Росія не здатна на масштабний наступ – ISW.

Російські військові в глушині
Російські військові в глушині

Російське командування раніше планувало напасти на півночі Харківської області і продовжити наступ на Покровськ. Але через гіршення ситуації останніх місяців, російські резерви зазнали втрат. Частина резервів була використана неуспішно в Харківщині, при атаках на Покровськ, в Донецькій області і під час українського контрнаступу в Курській області.

За словами експертів, російська наступальна операція досягне свого піку влітку 2024 року і буде тривати ще кілька тижнів і місяців. Втім, російські війська можуть продовжувати наступальні операції в меншому темпі по всій Україні. Це дозволить їм уникнути накопичення сил і ресурсів українськими військами, необхідних для відповіді на всіх фронтах.

Також російські втрати важкої техніки можуть змусити їх змінити тактику наступу. Експерти прогнозують, що пік російського наступу наступить в найближчі тижні або місяці. Але окупанти можуть продовжувати атаки в повільнішому темпі, щоб ускладнити завоювання ініціативи українським військам та розпочати контрнаступ.

Ключові висновки ISW

  • Російський наступ на сході України не приніс очікуваних результатів.
  • Українські війська успішно захищаються і завдають значних втрат ворогові.
  • Російські ресурси зводяться до мінімуму, що може призвести до скорочення наступальних операцій.
  • Український контрнаступ в Курській області суттєво ускладнив плани російського командування.

Росіяни вже просунулися під Сіверськом та Покровськом, про це повідомляє ISW.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua