Росія нехтує відбиттям вторгнення ЗСУ у Курську область — NYT.

Відбиття вторгнення ЗСУ у Курську область
Відбиття вторгнення ЗСУ у Курську область

Західні чиновники та військові експерти стверджують, що Росія не змогла відбити вторгнення в свою країну через неправильний вибір пріоритетів. За даними офіційних осіб та експертів, Росія планувала захопити місто Покровськ, але не хотіла відводити війська зі східного Донбасу. Це місто є важливим логістичним центром на цій території.

Російські війська у Курську не були готові до швидкої організації оборони, коли українські війська перетнули кордон. Захисники мали недостатньо зброї та обладнання.

"Схоже, Москва вирішила не витрачати ресурси на повне відбиття вторгнення в менш стратегічно важливому районі, особливо через те, що це примушує Україну витрачати свої ресурси на утримання захопленої території", - вважає полковник Маркус Райзнер, який керує розвитком збройних сил в Австрії та стежить за війною в Україні.

Деякі російські військові блогери закликали Москву не перекидати значні сили до Курська, оскільки це може зробити Росію вразливою в інших районах, повідомляє Дара Массікот, старший науковий співробітник Фонду Карнегі.

Джерело: ZN.UA


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua