Росія перекинула з фронтів в Україні до Курської області понад 5000 осіб - ISW.

Російські військові на ґрані
Російські військові на ґрані

Російські сили перекинули понад 5000 солдатів на фронт в Курській області

За даними Інституту вивчення війни, командування РФ перекинуло понад 5000 солдатів на фронт в Курській області в Україні. Цю інформацію підтверджує видання The Wall Street Journal, яке посилається на джерело, знайоме з українською операцією в Курській області. За цим звітом, росіяни перемістили кілька бригад неповного складу з інших районів України до Курської області між 6 та 13 серпня.

Також зазначається, що російські сили змінили місце розташування бригади неповного складу з Донецької області. Можливо, це стосується "П'ятнадцятки" - однієї з нерегулярних підрозділів "ДНР", яку Інститут спостерігав разом з іншими російськими підрозділами з Донецької області приблизно вісім серпня.

Згідно з інформацією, 15 серпня підрозділи 200-ї мотострілецької бригади також прибули до Курської області. Останнім часом ця бригада брала участь у боях в районі Часового Яру в Донецькій області.

Крім того, повідомляється, що російські сили перемістили до 11 батальйонів на фронт в Курській області, що підтверджується інформацією WSJ.

Також 17 серпня батальйон "Тигр" 155 морської піхоти оголосив, що його підрозділи перекидаються в Курську область. Раніше цей батальйон діяв біля Вовчанська в Харківській області.

Підсумовуючи, експерти вважають, що РФ перекинула додаткові сили в Курську область протягом першого тижня операції, загалом приблизно 5000 осіб.

Джерело: РБК-Україна


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua