Росія покладається на кілька країн для обходу санкцій Заходу - ISW.

Росія обходить санкції Заходу
Росія обходить санкції Заходу

Росія сподівається на Індію, Сербію і Китай

Інститут вивчення війни повідомив, що Росія сподівається на кілька країн, щоб уникнути західних санкцій. Серед цих країн - Індія, Сербія і Китай.

Росія планує витратити 1 мільярд доларів на безпеку електроніки

Згадується публікація Financial Times про план Росії витратити близько 1 мільярда доларів на безпеку електронних компонентів у жовтні 2022 року. Цей план включає можливість будівництва об'єктів в Індії для отримання доступу до таких компонентів.

Росія отримувала електроніку з Індії через індійські рупії

За документами, які має Financial Times, Росія таємно отримувала електроніку з Індії за допомогою індійських рупій, накопичених російськими банками.

Росія шукає шляхи уникнути санкцій

Інститут зазначає, що Росія бере участь у більш широких зусиллях щодо ухилення від санкцій та закупівлі санкціонованих електронних компонентів через іноземних посередників.

Сербія не вводитиме санкції проти Росії

Крім того, Володимир Путін зустрівся з віцепрем'єром Сербії Олександром Вуліним, який заявив, що Сербія не вводитиме санкції проти Росії.

Китай все менше проводить транзакції з російськими суб'єктами

Інститут зазначає, що іноземні компанії та банки, включаючи китайські, все менше проводять транзакції з російськими суб'єктами через побоювання вторинних санкцій Заходу.

Джерело: РБК-Україна


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua