Росія розбудовує мережу концтаборів на окупованих територіях.

Концтабори на окупованих територіях
Концтабори на окупованих територіях

На тимчасово окупованих українських територіях планують збудувати концентраційні табори, повідомляє Центр національного спротиву.

Як стало відомо українському підпіллю до окупаційних адміністрацій спустились перші усні вказівки щодо реалізації об'єктів "спеціального інфраструктурного проєкту". Саме так росіяни вказали на створення та розбудову концентраційних таборів для нелояльного населення

За повідомленням, у липні-серпні 2024 року, під керівництвом заступника глави уряду РФ Марата Хуснулліна, робоча група закінчила перший етап планування реконструкції та будівництва нових "центрів тимчасового утримання іноземних громадян та осіб без громадянства" на окупованих територіях України.

Такі центри були створені з моменту початку повномасштабної агресії на Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях. Спочатку туди поміщали людей, які не пройшли "фільтраційні заходи".

Опісля проведення псевдовиборів їх перейменували та стали використовувати для "перевиховання" осіб, що не бажають отримувати російський паспорт. Кремль встановив крайній термін отримання російських документів на 31 грудня 2024 року

Очікується, що починаючи з січня 2025 року посилиться тиск на громадян, які не мають російського паспорта або не отримали посвідку на проживання чи статус біженця.

За допомогою "адміністративного утримання" окупаційна поліція та місцеві суди направлять осіб без російського паспорта до цих центрів. Також окупаційні органи зобов'яжуть роботодавців повідомляти про таких громадян

Нагадаємо, що на окупованих територіях провели семінар серед вчителів щодо виявлення дітей, які можуть підтримувати Україну.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua