Росія та Іран можуть спровокувати насильницькі протести у США - розвідка.

Росія та Іран - провокатори насильницьких протестів в США
Росія та Іран - провокатори насильницьких протестів в США

За інформацією РБК-Україна з посиланням на AP, Росія та Іран можуть спробувати організувати насильство в США після президентських виборів. Меморандум від Управління директора національної розвідки попереджає про можливість підтримки насильницьких протестів або організації їх під прикриттям обома країнами. Це має створити хаос і поставити під сумнів результати виборів. Розвідка також повідомила про спроби російської військової розвідки завербувати американця для організації протестів.

Згідно з представниками розвідки, ризик політичного насильства після виборів є вищим, оскільки обидві країни пізнали складність процесу підтвердження результатів голосування у США. Росія та Іран, а також Китай, прагнуть підірвати єдність Америки, поширюючи помилкову інформацію про вибори та гострі соціальні питання, такі як імміграція і економіка.

За словами представника Управління директора національної розвідки, Росія завжди спробує спровокувати протести в США, незалежно від результатів виборів. Очікується, що в разі перемоги Камали Харріс, Росія набуде ще більш агресивної поведінки.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua