Росія використала День ВМФ для формування антизахідної коаліції - ISW.

Росія формує антизахідну коаліцію на День ВМФ
Росія формує антизахідну коаліцію на День ВМФ

Російська Федерація формує об'єднання країн проти Заходу

Інститут вивчення війни розповів, що під час святкування Дня Військово-морського флоту Російська Федерація спробувала створити об'єднання азіатських і близькосхідних країн проти Заходу.

Військово-морський парад у Санкт-Петербурзі пройшов з участю кораблів ВМС Китаю, Алжиру та Індії. Заходу також були присутні представники 31 держави, серед яких Азербайджан, Венесуела, В'єтнам, Куба, Лівія, М'янма, Сирія, Катар, Об'єднані Арабські Емірати та Південна Африка.

Замість міністра оборони Росії, Олександра Фоміна, було проведено зустріч з командувачем ВМС Китаю, Ху Чжунміном, для обговорення співпраці військово-морської сфери. Також буві зустрічі з керівником ВМС М'янми, Віном Хтейном, для обговорення майбутньої співпраці з Росією.

Міністр закордонних справ Росії, Сергій Лавров, зустрівся з міністром закордонних справ Малайзії, Мухамадом Хасаном, у Куала-Лампурі і домовилися про розширення російсько-малайзійських дипломатичних зв'язків.

За даними ІСВ, "Росія в останній час посилила співпрацю з різними країнами, включаючи Венесуелу, Кубу, Індію і В'єтнам".

Джерело: РБК-Україна

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua