Росія вивозитиме жителів Курської області в Україну .

Жителі Курської області їдуть до України
Жителі Курської області їдуть до України

Російська влада планує вивозити жителів Курської області до тимчасово окупованої Запорізької області

Губернатор Курської області Олексій Смирнов повідомив, що російська влада готується вивозити жителів Курської області до тимчасово окупованої Запорізької області. Він розповів, що мав телефонну розмову з губернатором Запорізької області Євгеном Балицьким і вони обговорили заходи щодо підвищення безпеки громадян. Однією з ключових тем розмови стала допомога у розміщенні переселенців з прикордонних районів.

Євген Балицький пропонує використовувати санаторії та пансіонати на березі Азовського моря, розташовані від Бердянська до Кирилівки

За словами Смирнова, найближчим часом будуть виконані перші рейси з доставки людей до пунктів тимчасового розміщення в Запорізькій області. Також на місцях працюватимуть юристи та фахівці уряду Запорізької області, які допомагатимуть жителям Курської області в оформленні необхідних документів та надаватимуть юридичну підтримку в рамках проведення антитерористичної операції.

Оперативний штаб Курської області прийняв рішення вивозити жителів з Біловського району, а Міністерство транспорту отримало вказівку підготувати додатковий транспорт для евакуації. Автобуси вже очікують пасажирів у безпечних зонах.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua