Росія заблокувала месенджер Signal, яким користуються військові.

Військові користуються месенджером Signal
Військові користуються месенджером Signal

Роскомнагляд обмежив доступ до месенджера Signal в Росії

Роскомнагляд повідомив, що обмежив доступ до месенджера Signal в Росії. Причиною цього стало порушення російського законодавства щодо запобігання використанню месенджера з терористичними та екстремістськими цілями.

Нещодавно користувачі в Росії почали скаржитися на проблеми з роботою Signal. Для доступу до нього доводиться використовувати VPN або обхідні методи.

Signal - один з найбезпечніших месенджерів

Signal вважається одним з найбільш безпечних месенджерів. Це стало можливим завдяки використанню сильного шифрування для дзвінків, обміну повідомленнями та файлами. Таке шифрування захищає дані від доступу операторів зв'язку та спецслужб. Крім того, Signal зберігає мінімальну кількість даних про користувачів порівняно з іншими сервісами.

Російська влада обмежила доступ до YouTube

Також російська влада обмежила доступ до YouTube, знизивши швидкість завантаження до рівня блокування. Більшість браузерів не можуть відтворювати відео у високій якості на території Росії, за винятком Safari в мобільній версії.

Представник YouTube заявив, що проблем немає з їхнього боку. Раніше голова комітету Держдуми РФ з інформаційної політики Олександр Хінштейн попереджав про можливість зниження швидкості завантаження YouTube в Росії на 70%.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua