Росіяни, які втекли з оточеної ЗСУ жіночої колонії на Курщині, отримали нагороди.

Росіянки з оточеної ЗСУ колонії втекли на Курщині
Росіянки з оточеної ЗСУ колонії втекли на Курщині

У виконавця обов'язків губернатора Курської області Олексія Смирнова є інформація про те, що російські військові, які перебували в жіночій колонії в селі Мала Локня, були нагороджені орденами і медалями за мужність і відвагу. Військові займали ці позиції, але після штурму Збройних сил України вони втекли.

Усталену інформацію його підтвердив: російські військові перетворили будівлі колонії на фортецю, утримували оборону кілька днів і мужньо трималися не зважаючи на атаки ЗСУ. Відступили вони лише після того, як один з українських танків зруйнував будівлі на території колонії.

Російські військові продовжували утримувати позиції в колонії, але після того, як один з українських танків знищив будівлі, це стало неможливим - заявили у Astra.

За відомостями, російські військові облаштувалися в жіночій колонії в селі Мала Локня у Курській області. Вони закріпилися, звели барикади, використовують сторожові вишки в'язниці як вогневі позиції, а будівлі - для захисту від українських атак.

Нагадаємо, що ця колонія є виправною установою з 2011 року і в ній перебувають 203 злочинниці, засуджені до термінів від 10 до 20 років позбавлення волі.

Окрім цього, у російських військових з'явилася ще одна переправа через річку Сейм у Курській області. Це вже п'ята цивільна переправа, яку Росія будує в цьому районі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua