Росіяни атакували Харків ракетою «Гром-Е1» (фото).

Фото ракети «Гром-Е1» при атаки Харкова
Фото ракети «Гром-Е1» при атаки Харкова

Росія атакувала Харків ракетою "Гром-Е1"

Ввечері 31 серпня Росія атакувала Слобідський район Харкова ракетою "Гром-Е1" з території Білгородської області. Про це повідомив начальник управління Харківської обласної прокуратури Спартак Борисенко.

"Ракета ударила у проїжджу частину поряд з багатоповерховим житловим будинком. У будинку повністю розбиті вікна, також пошкоджені автомобілі, промислові будівлі, адміністративні приміщення", - зазначив Борисенко.

За словами начальника управління Харківської обласної прокуратури, раніше ворог уже атакував Харків ракетою "Гром-Е1". Її бойова частина - 315 кг, а дальність польоту може досягати 120 км. Ця ракета потужніша та точніша за ФАБ-500.

Борисенко також повідомив, що наразі відомо про трьох людей, які постраждали від стресу внаслідок російської атаки.

У Харкові ввечері 31 серпня стався вибух. Внаслідок попадання керованої авіабомби у Слобідському районі Харкова є пошкодження житлових будинків та іншої цивільної інфраструктури.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що до медиків надійшло одне звернення: гостра реакція на стрес у 13-річної дівчини. Згодом кількість постраждалих збільшилася до двох: медики надали допомогу 20-річній дівчині.

Треба зазначити, що в Харкові 31 серпня оголошено траур за жертвами ворожої атаки, що відбулася у місті 30 серпня. Унаслідок російської атаки загинули шестеро людей, серед них - 14-річна дівчинка, яка була вбита поблизу дитячого майданчика. Також поранені 97 осіб, з яких 22 - діти. Стан п'яти дітей задовільний, в 17-річної дівчини - важкий.

Нагадаємо, що 30 серпня російські загарбники обстріляли Харків керованими авіабомбами. Один з ударів спрямувався у центральну частину Харкова, по 12-поверховому житловому будинку.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua