Росіяни, ймовірно, стратили мечем українського військовополоненого. Реакція омбудсмена.

Стратили мечем військовополоненого: реакція омбудсмена
Стратили мечем військовополоненого: реакція омбудсмена

За інформацією уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, російські військові зловживали безброньованого українського військовополоненого. Він був убитий мечем, руки у нього були перев'язані скотчем. Цю подробицю Лубінець опублікував у своєму телеграм-каналі.

“Знову воєнний злочин - у соціальних мережах з'явилися фотографії, на яких росіяни вбивають безброньованого українського військовополоненого мечем з перевʼязаними скотчем руками”, - написав Лубінець.

Дипломат наголосив, що така жорстокість росіян є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

Листи з цією інформацією були надіслані до міжнародних організацій, зокрема до Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) та ООН, з метою задокументування цього порушення прав людини з боку Росії.

“Ці страти мають за мету деморалізувати українське суспільство. Але ми повинні бути стійкими і рішучими у боротьбі проти агресора”, - підкреслив Лубінець.

Нагадаємо, що раніше Дмитро Лубінець звернувся до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста з проханням розглянути ситуацію стосовно ймовірного розстрілу українського полоненого окупантами.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua