«Росіяни на війні»: Канада припинила трансляцію фільму про окупантів .

«Росіяни на війні»: Канада припинила трансляцію фільму про окупантів
«Росіяни на війні»: Канада припинила трансляцію фільму про окупантів

Некомерційна організація TVO прийняла рішення припинити підтримку та трансляцію документального фільму "Росіяни на війні" режисерки Анастасії Трофімової. Для цього було проведено прослуховування українсько-канадської громади, а також буде перевірено фінансування проєкту.

Фільм розповідає про життя російських солдатів, які вторглися в Україну. Режисерка довгий час знаходилася з ними на фронті і заявила, що не спостерігала ознак воєнних злочинів. Раніше TVO виправдовувалася тим, що фільм був заборонений в Росії через його негативне відображення російського вторгнення. Фільм вже був показаний на Венеційському кінофестивалі та мав бути показаний на Міжнародному кінофестивалі у Торонто. Проте, після цих подій виникла Хвиля обурення.

Міністерство закордонних справ України наполягає на тому, що фільм розкриває реальність російської агресії та є інструментом пропаганди Кремля. Верховна Рада навіть звернулася до канадського парламенту з листом, у якому закликала не показувати стрічку.

Депутати стверджують, що фільм є результатом російської пропаганди та ігнорує злочини російських військових. Режисерка також не згадує про російську окупацію Криму та називає воєнні злочини росіян "неможливими".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua