Росіяни перекидають війська у Білгородську область: ЗСУ назвали цілі ворога.

Перекидання російських військ до Білгородської області: ЗСУ визначили цілі ворога
Перекидання російських військ до Білгородської області: ЗСУ визначили цілі ворога

Російські солдати перекидають свої резерви в Білгородську область, що може свідчити про майбутні штурмові дії. Про це заявив Віталій Саранцев, спікер оперативно-тактичного угруповання "Харків". Російські війська поповнюють особовий склад у Харківській області шляхом ротацій і застосовують резерви.

Саранцев повідомив, що з Ленінградської області в Білгородську область приводяться додаткові війська з метою їх використання у майбутніх штурмових діях. Про конкретні напрямки використання цього особового складу Саранцев не уточнив.

За декілька днів російські Telegram-канали поширювали чутки про прорив українських військ на територію Білгородської області, але ці повідомлення офіційно не підтверджувалися.

Прогноз ЦРУ та досягнення України

Раніше ЦРУ зробило прогноз, що операція Збройних сил України на Курщині буде важким випробуванням для росіян. За словами американських офіційних осіб, українські війська мали три цілі в цій операції: змусити Росію відступити зі сходу України, підривати наратив про свою поразку на полі бою і покращувати свої позиції перед мирними переговорами. Зараз всі три цілі, хоч і в обмеженій мірі, досягнуті.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наступ українських військ на Курщину був попереднім ударом, який дозволив уникнути оточення українських підрозділів і окупації міста Суми.

Заступниця голови Офісу президента європейської країни, Fionnuala Ní Aoláin, заявила: "Регулярна практика Росії провокувати напруження на своїй кордоні, тільки посилює наше переконання, що Росія має на меті погіршити ситуацію іншої країни та сусідів".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua