Росіяни просунулись на Курщині та Харківщині, але і в ЗСУ є успіхи – звіт ISW.

Російські війська на Курщині та Харківщині
Російські війська на Курщині та Харківщині

Українські території продовжують бути атакованими російськими військами. Це стосується Курської області, Куп'янського напрямку та Донецького регіону. Але Збройні Сили України також демонструють свої успіхи, про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті. 

Курська операція

За даними аналітиків, російські війська здобули певні успіхи у Курській області. Згідно з геолокаційними знімками від 7 жовтня, російські війська мають просування в східній частині Обухівки, яка розташована на південний схід від Коренева.

Стверджується, що російські війська захопили хутір Покровський, що на південь від Коренева. Підрозділи 155-ї морської піхотної бригади РФ просунулися до Зеленого Шляху, який знаходиться на південний схід від Коренева. Є також повідомлення про захоплення Нової Сорочини, що розташована на північ від Суджі. Але цих інформацій ISW не підтвердило.

Схід України. Операція №1 - Харківська область

9 та 10 жовтня російські війська продовжували наступ у районі Вовчанська та Тихого, але конкретних змін на лінії фронту не відбулося.

Операція №2 - Луганська область

Із геолокаційних знімків, опублікованих 10 жовтня, видно, що російські війська продовжують просуватися в північній частині Петропавлівки та південному західі від Котлярівки (північний схід від Куп'янська).

Заявили, що війська просунулися на південний захід від Кислівки та до двох кілометрів на схід від Терні (на північний захід від Кремінної), але ці факти не підтвердилися.

9 та 10 жовтня російські війська проводили атаки в наступних районах:

  • на схід від Куп'янська, в районах Сіньківки та Кучерівки;
  • на південь від Куп'янська, в районі Петропавлівки;
  • на південний схід від Куп'янська, у районах Степової Новоселівки, Вишневого, Новоосиново, Колісниківки, Кругляківки та Лозової;
  • на захід від Сватового, у районах Зеленого Гаю та Андріївки;
  • на південний схід від Сватового, у районах Греківки, Макіївки, Дружелюбівки, Новосадового, Невського та в напрямку Катеринівки;
  • на захід від Кремінної, під Торецьком;
  • на південний захід від Кремінної, у районі Серебрянського лісу.

Операція №3 - Донецька область

Російські джерела заперечують повідомлення про просування своїх військ у напрямку Сіверська, оскільки тривають наступальні операції. Також стверджують, що війська РФ не захопили Верхньокам'янське та частину Серебрянки та не просунулися на північ від Сіверська у районі Григорівки та Білогорівки.

Аналіз знімків показав, що 7 та 8 жовтня російські війська тимчасово просунулися на схід від Григорівки та в західну частину Верхньокам'янського, але це не означає, що росіяни зайняли ці позиції.

Повідомляється також, що противник просунувся на північ від Часового Яру. За геолокаційними знімками від 9 жовтня, російські війська невелико просунулися на південний захід від Григорівки.

9 та 10 жовтня ворог продовжував здійснювати наступ у таких районах:

  • у мікрорайоні Канал у Часовому Яру;
  • на північ від Часового Яру, в районах Миньківки та Оріхово-Васил'ївки;
  • на південь від Часового Яру, в районах Білої Гори, Олександро-Шультіно та Ступочки.

"Південна вісь"

10 жовтня російські війська продовжували наступ у західній частині Запорізької області, зокрема біля населеного пункту Роботино та в районі Малої Токмачки, але без успіху.

На Херсонському напрямку також тривали наступальні операції 9 та 10 жовтня, але змін на лінії фронту не відбулося.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua