Росіяни риють нові оборонні траншеї біля Курської АЕС.

Російські військові риють оборонні траншеї
Російські військові риють оборонні траншеї

Українські військові просунулися на 30 км в глиб території Росії в Курській області. Зі свого боку, росіяни будують нові лінії оборони біля Курської АЕС. Про це повідомляє BBC, посилаючись на аерофотознімки.

Міноборони РФ заявило, що росіяни відбили спроби прориву українських сил у районах населених пунктів Толпине та Общий Колодезь Курської області, що знаходяться близько за 25 і 30 км від російсько-українського кордону. Це, зазначається, свідчить про просування українських військ в глиб Курського прикордонного району.

В опублікованих в інтернеті та перевірених журналістами кадрах також показано удар російського війська біля села Левшинка, що знаходиться близько за 25 км від кордону.

У Сумах, що межують з Курською областю, кореспонденти ВВС стали свідками постійного руху бронетранспортерів і танків в бік Росії. На бронеколонах були встановлені білі трикутні знаки розпізнавання, щоб їх розрізняли від техніки, яка використовується в Україні.

Також з'явилися аерофотознімки, на яких видно, як українські танки задіяні в боях на території Росії.

На фотографіях також видно, як Росія будує нові оборонні лінії поблизу Курської АЕС. Зазначається, що українські сили просунулися на відстань 50 км від цього об’єкта.

Порівняння супутникових знімків з одного і того ж місця у суботу й кілька днів раніше показує, що недавно були побудовані кілька окопів неподалік, найближчий з яких знаходиться приблизно за 8 км від станції.

Самі світлини не публікуються.

Нагадаємо, що російські солдати готуються до оборони Курської АЕС через наближення ЗСУ. За даними журналістів, російські силовики в п’ятницю після обіду перекрили під’їзди до Курської атомної електростанції.

Відомо, що Володимир Путін провів оперативну нараду з постійними членами Ради безпеки через наступ на Курську область. Міноборони РФ також визнало, що бої в Курській області РФ досягли міста Суджа.

Крім цього, міноборони РФ виділило додаткову реактивну систему залпового вогню, артилерію і важку гусеничну техніку для знищення підрозділів ЗСУ в Суджанському районі.

Зазначимо, що аналітики повідомили, що Росія ймовірно оголосила контртерористичну операцію (КТО), щоб пом'якшити наслідки українського вторгнення в Курську область. ISW зауважує, що таке рішення призначене для запобігання внутрішній паніці та зменшити негативну реакцію.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua