Росіяни розганяють фейки про нашестя павуків в Україні: МОЗ спростовує.

Людина, чується страх на фоні фейку про павуків
Людина, чується страх на фоні фейку про павуків

Розповсюджують фейки про "атаку на Україну отруйними павуками"

За інформацією МОЗ, повідомлення про "атаку на Україну отруйних павуків" розповсюджуються пропагандистськими ресурсами. Наразі є лише один випадок укусу каракуртом на Одещині, після якого постраждалий отримав медичну допомогу, але не загинув.

За інформацією МОЗ, масових звернень за медичною допомогою у зв'язку з укусами отруйних павуків не було. У липні був зареєстрований всього лише один випадок укусу каракуртом, після якого постраждалий звернувся до медиків і наразі перебуває в лікарні в стабільному стані.

«У МОЗ також наголошують, що через несприятливі погодні умови цього року, активізувалися павуки, але летальних випадків не відбулося. В разі укусу рекомендовано негайно звертатися до медиків. Важливо пам'ятати, що укуси найотруйнішого павука в Україні зазвичай не є смертельними», - зазначається у повідомленні.

Центр протидії інформаційній дезінформації вказує на те, що російська пропаганда спробує розповсюджувати фейки про масові укуси павуків людей, стверджуючи про кілька смертей та багато хворих у лікарнях, хоча це не відповідає дійсності.

Раніше було повідомлено про перший випадок укусу смертельно небезпечним павуком каракуртом у Болграді Одеської області.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua