Росіяни вибили із українки зізнання в тероризмі та засудили до 8 років.

Дівчина з журналістськими акредитивами в судовій залі
Дівчина з журналістськими акредитивами в судовій залі

Українка Ірина Навальна зареклася винною в скоєнні терористичних дій. Вона повідомила, що була примусово примусована до зізнання під час катувань. Її адвокат Іван Бондаренко підтвердив цю інформацію.

Ірина Навальна розповіла, що під час допиту її катували електрошокерами та наносили побої, щоб вона визнала свою причетність до підготовки вибуху. За словами суду у Ростові-на-Дону, Ірина планувала здійснити вибух біля адміністрації Маріуполя під час незаконного "референдуму" про приєднання до Росії. За обвинуваченням, вона отримала гроші від українських спецслужб для придбання вибухівки. Прокурор вимагав 14 років позбавлення волі, але суд вирішив покарати її 8 роками і наклав штраф.

Під час судового засідання Ірина стверджувала, що зізнання були отримані примусом. Вона заявила, що була піддана електрошокерам та отримувала загрози з метою отримати зізнання. В обмін на це, їй обіцяли повернення в Україну.

Адвокат Бондаренко намір звернутися з апеляцією на цей вирок, оскільки головні свідки обвинувачення відкликали свої перші показання. Один з них заявив, що спостерігав за Іриною тільки під час її затримання.

"8 років у таких умовах - це дещо вартий "комплімент" від суду. Усі розуміють, але не можуть виправдати. Це моє особисте бачення", - зазначив адвокат.

Ірина також повідомила, що її тортурують у слідчому ізоляторі. Журналісти відмовилися спілкуватися з нею, і вона була побита та кинута в підвал разом з іншими українськими військовополоненими.

Ірина була евакуйована з Маріуполя перед вторгненням Росії, але повернулася туди через свою бабусю. Місяць після повернення її затримали. Україна вважає Ірину військовополоненою.

У інших новинах, громадянин США Стівен Габбард отримав вирок ув'язнення за участь у бойових діях на боці України. Також, один військовозобов'язаний, який ухилявся від мобілізації, отримав вирок позбавлення волі.

Суддя Ігор Дашутін, який є членом Верховного суду України, проживає в елітному котеджному містечку у Києві. Проте, він не має жодної нерухомості там.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua