Росіяни відбили частину виступу ЗСУ на Курщині, та просунулись біля Вовчанська – звіт ISW .

Російські війська на Курщині
Російські війська на Курщині

Російські війська здійснили просування на північний схід від міста Харків в межах Вовчанська. Також були відбиті позиції ЗСУ у Курській області. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Українські операції в Російській Федерації

Російські війська відбили територію під час основного українського виступу в Курській області. Незалежні військові блогери стверджували, що російські війська відбили Товстий Луг (південний схід від Коренево) і Черкаську Конопельку (південний схід від Суджі), проте ці заяви не були підтверджені ISW.

За даними російських джерел, війська РФ проводили наступальні операції поблизу Крем'яного, Любимівки, Зеленого Шляху, Новоіванівки, Фанасіївки і Плехового.

Ситуація в Харківській області

Російські війська просунулися на північний схід від міста Харків в межах Вовчанська під час триваючих наступальних операцій на півночі області. Проте поки що не було візуального підтвердження цього твердження.

Українські джерела повідомили, що російські війська здійснили наземні атаки поблизу Стариці, а також продовжують діяти поблизу Липців.

Луганська область

Російські війська незначно просунулись на північний захід від Кремінної під час наступальних операцій уздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Проте ці заяви не підтвердилися.

Голова Сєвєродонецької міськадміністрації Роман Власенко заявив, що російські війська зосереджують свої удари на північний захід від Кремінної у напрямках Журавка Балка та Макіївка, а також на південь від Кремінної у напрямку Білогорівки та Серебрянського лісу.

Донецька область

Російські війська провели наступ у районі Часового Яру, проте підтверджених змін лінії фронту не було. Також були заяви про просування вздовж траси Т0504 Бахмут-Костянтинівка, але ці твердження також не були підтверджені ISW.

Українські сили успішно відновили втрачені позиції в центрі Торецька під час продовження наступальних операцій Росії в цьому районі.

«Південна вісь»

Російські війська здійснили наступи на заході Запорізької області, але без підтверджених досягнень.

Загалом, російська армія планує поновити наступ в районі Вовчанська Харківської області, проте ці заяви поки що не підтвердилися.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua