Росіяни запустили залізницю з Ростова до Маріуполя.

Зображення залізниці між Ростовом і Маріуполем
Зображення залізниці між Ростовом і Маріуполем

Окупанти відкрили залізницю з Ростова-на-Дону до Маріуполя

Добудована залізниця з Ростова-на-Дону до Маріуполя через Гранітне/Маловодне була відкрита окупантами. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

За його словами, після моніторингу і фіксації руху було виявлено наступне:

  • на станції Асланово (47.245315, 37.581568) знайдено кілька теплотягів з вагонами, причепленими до них. Вагони заповнені та частково захаращені. Про маршрут та вміст вагонів нічого не відомо;
  • на станції Кальчик (47.305365, 37.602943) стоїть один теплотяг;
  • на станції Сартана (47.153141, 37.574465) знайдено сім пасажирських вагонів з написом "Екатренебург".

За словами Андрющенка, деякі деталі, які він не може розкрити з причини безпеки джерел та інсайдерів, свідчать про єдиний факт: "Тихо та потайно, без анонсів та червоних стрічок, залізницю запустили. Це може суттєво змінити ситуацію на фронті завдяки поліпшенню логістики росіян".

На відновлення залізниці росіяни витратили 13 місяців. Взимку будівництво було сповільнене на два місяці через удари Сил оборони України. Блокування Кальчикського кар'єру Маріупольським Спротивом також спричинило відтермінування на ще один місяць.

Нагадаємо, що Росія почала будувати колію у вересні 2023 року в Донецькій області, яка простягається на 60 кілометрів між селищами Новоселівка - Гранітне - Бурне. Російські війська активно укладають рейки і бетонні тетраедри біля залізничного шляху.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua