Російська армія збільшила використання техніки на двох напрямках фронту – ISW.

Зображення: Російська бронетехніка на фронті
Зображення: Російська бронетехніка на фронті

Російські сили збільшують активність на Донеччині перед початком осінньої негоди

У західній частині Донецької області російські війська стали більш активними, повідомляє Інститут вивчення війни. Окупанти намагаються поширити свої позиції перед настанням дощів.

За даними Інституту вивчення війни, російські сили роблять напади на напрямок Покровський та Курахівський, використовуючи бронетехніку. Лише за останній тиждень було зафіксовано три механізовані атаки, розміром до батальйону, що суттєво перевищує попередній період, коли було всього лише чотири подібні атаки.

Погіршення стану ґрунту по всій лінії фронту через осінні дощі прискорює наступальні операції російських військ. Вони намагаються використати сприятливі умови для проходження по полях та підготовки до майбутніх наступів, коли ґрунт знову стане придатним для проходження військової техніки.

Аналітики Інституту вивчення війни передбачають, що після періоду осінніх негод російські сили продовжать наступальні операції, хоча їх ефективність тимчасово знизиться через погіршення погодних умов.

Нагадаємо, що російські війська зупинилися перед Часовим Яром, але продовжують атакувати позиції в цьому районі. Також вони намагаються обійти місто Курахове.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua