Російські активи фінансують виробництво української зброї - військовий оглядач.

Російські активи фінансують українську зброю
Російські активи фінансують українську зброю

Українська зброя фінансується за рахунок отримання прибутків від заморожених російських активів у Європейському Союзі. Це пов'язано з тим, що частина цих активів знаходиться в ЄС та США, і вони забезпечують фінансування українського військово-промислового комплексу (ВПК). Данія, Франція і Естонія планують вкладати гроші в українську зброю через зростання виробництва українського ВПК та недостаток фінансування.

Україна отримує інвестиції через те, що Європа не може швидко підвищити рівень свого військово-промислового комплексу для задоволення потреб фронту в Україні. Країни ЄС також продовжать допомагати Україні шляхом ремонту бронетехніки в Чехії та передачі безпілотників Збройним силам України в країнах Балтії.

Спільна програма розвитку українського ВПК з виробниками зброї в Євросоюзі дозволить українським компаніям переходити на стандарти НАТО. Це означає інтеграцію українського ВПК у процеси на Європейському континенті, включаючи стандарти виробництва, модернізацію обладнання та підвищення кваліфікації персоналу. Програма поширеної модернізації українського ВПК вже запущена.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua