Російські війська використовують тактику випаленої землі у Курській області - експерт.

Випалена земля в Курській області
Випалена земля в Курській області

Російські війська застосовують тактику випаленої землі як на території України, так і на своїй власній. Життя громадян РФ для них не має значення. Такі дії російської армії спостерігаються в Курській області, де бомбардуються власні населені пункти.

Таку інформацію надав військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов в ефірі телеканалу FREEДОМ.

"Ця тактика є загальноприйнятою для російської армії. Вона включає у себе "м'ясні штурми", "банзай-атаки" з використанням переваги в числі солдатів. Також використовуються засоби ураження, зокрема реактивні системи залпового вогню та важкі вогнемети, що призводять до зруйнування населених пунктів. Ця тактика нічим не відрізняється від тієї, яку використовують окупанти в Україні. Ми бачимо аналогічну ситуацію не тільки в Курській області, але й у інших", - зазначив Снєгирьов.

Аналітик нагадав, що за даними російської сторони, на території Бєлгородської області було підірвано 38 таких боєприпасів, які росіяни використовують для тероризування цивільного населення України та атак на позиції ЗСУ.

"У Бєлгороді було підірвано чотири бомби типу ФАБ-3000. Уявіть силу цих боєприпасів, які потрапили на голови громадян Росії. Саме через ці вибухи у населеному пункті Бєлгородської області було зруйновано цілу вулицю. Російська влада не цінує життя своїх громадян", - підкреслив Снєгирьов.

За його словами, подібна ситуація зараз має місце і в Тверській області.

"Жителі села Цикореве в Тверській області, де відбувається детонація складів, пошкоджених українськими БпЛА, просять евакуювати їх з населеного пункту. Саме це село фактично припинило своє існування. Люди стоять на березі озера Кудинського та просять допомоги. Важливо зауважити, що це не фронтові райони, а тилові зони Російської Федерації. Це свідчення того, що російська влада не має жодного інтересу до своїх громадян", - підсумував експерт.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua