Розвідка повідомила, коли Росія почне застососувати військових КНДР на фронті.

Розвідка повідомила: військові КНДР на фронті
Розвідка повідомила: військові КНДР на фронті

Зеленський: Північнокорейські військові задіяні Росією в зонах бойових дій

Президент Володимир Зеленський повідомив, що згідно з розвідками, вже 27-28 жовтня північнокорейські військові будуть задіяні Росією в зонах бойових дій. Про це повідомляє Telegram-канал Володимира Зеленського.

Сьогодні головнокомандувач Сирський доповів президенту про ситуацію на фронті. За словами Зеленського, на Донеччині військовим бригадам складно, але вони тримають свої позиції і роблять все можливе для відбиття окупантів.

Також президент повідомив про Курську операцію, яку виконують українські війська. Буферна зона на російській території убезпечує Україну від російських спроб розширення війни на сході держави і призводить до врахованих втрат для Росії.

Зеленський: "Залучення Північної Кореї до бойових дій - явний ескалаційний крок Росії"

Після цього президент зазначив, що потрібна принципова реакція на фактичне залучення Північної Кореї до бойових дій. Відповідь має бути відчутним тиском на Росію та Пхеньян, щоб дотримуватися Статуту ООН та покарати їх за ескалацію.

Відомо, що північнокорейські війська вже прибули в зону бойових дій, зокрема на Курщині. Про це повідомляє Головне управління розвідки. Підготовка північнокорейських солдат триває протягом декількох тижнів.

Відомо, що Північна Корея вже відправила до Росії приблизно 3 тисячі військових для підтримки російських окупантів у війні з Україною.

Також варто зазначити, що російська Держдума ратифікувала Договір про всеосяжне стратегічне партнерство між Росією та КНДР, який передбачає взаємну військову допомогу.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua