Розвідник розповів, яка ситуація на фронті після посилення мобілізації в Україні.

Фронт після посилення мобілізації в Україні
Фронт після посилення мобілізації в Україні

За словами командира розвідувального взводу 28-ї окремої механізованої бригади, військові не відчувають позитивних змін після посилення мобілізації. Масштабного поповнення особового складу не відбулося. Він стверджує, що отримують крихти військових. Відправляють по кілька людей на батальйон, але це мало впливає на загальну ситуацію.

Дають крихти. Групку з п'яти, десяти, п'ятнадцяти чоловік на батальйон. Комбат сидить, за голову хапається, куди цих людей. Бо і там треба, і там. І мінометка треба, і пілоти, і піхота. І ось ти скрізь по 2-3 людини дав – це як крапля в морі. Воно не відчувається

Розвідник також повідомив, що ситуація така ж і в бригаді, з якою вони тримають лінію оборони.

У навчальних центрах є бригади, які у пріоритеті. Вони поповнюються найпершими. Ми, мабуть, із тих, кого комплектують за залишковим принципом

Крим також припускає, що частина мобілізованих людей може ще знаходитися у навчальних центрах.

Реформа мобілізації

Верховна Рада ухвалила закон про проходження військової служби під час мобілізації особами до 25-річного віку.

За планом України, до кінця 2024 року має бути мобілізовано ще 200 тис. новобранців. Однак, виконання цього плану може бути ускладнене з різних причин, включаючи зменшення кількості чоловіків призовного віку та опір мобілізації серед населення.

Відповідно до закону, студенти мають право на відстрочку призову. Проте є винятки, коли студент може отримати повістку.

Секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, Роман Костенко, заявив, що мобілізаційний вік в Україні має бути з 20 років.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua