Саміт G20 у Бразилії: Україна вимагає виконання міжнародного ордера на арешт Путіна.

Україна вимагає виконання ордера на Путіна
Україна вимагає виконання ордера на Путіна

Прокурор України закликає арештувати Путіна під час саміту G20

Глава прокуратури України Андрій Костін повідомив, що отримав інформацію про можливе з'явлення президента Росії Володимира Путіна на саміті G20 в Бразилії наступного місяця. Він закликав бразильську владу арештувати Путіна, якщо він прибуде до країни.

Прокурор зазначив, що міжнародна спільнота має притягнути Путіна до відповідальності. "Бразилія, яка є учасником Римського статуту, повинна його заарештувати, якщо він приїде", - відзначив Костін.

Він також висловив надію, що Бразилія продемонструє свою демократію і правовий статус, арештувавши Путіна. Прокурор попередив, що невиконання цього може створити прецедент, коли кримінальні лідери зможуть безкарно подорожувати.

Міжнародний кримінальний суд відмовився коментувати цю ситуацію.

Офіційний представник суду наголосив, що він розраховує на держави-учасниці та партнерів у виконанні своїх рішень, включаючи ордери на арешт. За його словами, держави-члени зобов'язані співпрацювати відповідно до установчого договору суду.

Незважаючи на ордер МКС, Путін відвідав офіційний державний візит до Монголії у вересні. Україна засудила невиконання ордеру як порушення міжнародного правосуддя. Проте, минулого року, Путін брав участь в зустрічі країн БРІКС у Південній Африці в онлайн-режимі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua