Саміт Кримської платформи, нова фінансова допомога Україні. Головне за 11 вересня.

Саміт Кримської платформи, нова фінансова допомога Україні
Саміт Кримської платформи, нова фінансова допомога Україні

Представники понад 60 країн зібралися на Київському саміті Кримської платформи. Президент України Володимир Зеленський відзначив, що спочатку обговорить план перемоги у війні з Росією з президентом США Джо Байденом. На саміті також було оголошено про нові поставки військової допомоги від Хорватії та Латвії.

США нададуть Україні понад $700 млн фінансової підтримки. Частина цих коштів буде витрачена на зміцнення енергетичної системи, а решта - на фінансування програм забезпечення продовольством, водою, житлом та охороною здоров'я для громадян.

Держсекретар США Ентоні Блінкен та голова МЗС Великої Британії Девід Леммі прибули до Києва для зустрічі з українськими посадовцями. Дипломати обговорять питання підтримки оборони України та забезпечення її військового розвитку.

За даними The New York Times, Північна Корея продовжує постачати балістичні ракети малої дальності до Росії, незважаючи на санкції. Група, яка займається дослідженнями озброєнь, встановила, що саме такі ракети були використані під час атак в Україні.

Суд вирішив покласти підозрюваного у побитті військового України у Смілі під варту.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua