Санду жорстко висловилася щодо громад Молдови, які очолили проросійські сили.

Санду критикує громади Молдови
Санду критикує громади Молдови

Молдова не буде виділяти кошти опозиції, що підтримує проросійську спрямованість

Президентка Молдови Майя Санду повідомила, що регіонам країни, де проросійська опозиція перемогла на виборах, не будуть надаватися кошти від Європейського союзу. Замість цього, гроші будуть розподілятися згідно з принципом справедливості, тобто місцеві громади, які підтримують інтеграцію в Європу, отримають фінансування. Останні два роки 1,8 млрд леїв (3,42 млрд гривень) з державного бюджету Молдови було виділено на розвиток половини громад країни.

Нагадаємо, що партія "Дія та солідарність", яка підтримує євроінтеграційну політику, отримала більшість депутатських місць на місцевих виборах, які відбулися 5 листопада. З іншого боку, партію "Шанс", що пов'язана з проросійським політиком Іланом Шором, було виключено з виборів.

Крім того, Майя Санду підтримала рішення щодо позбавлення громадянства Олександра Калініна, лідера проросійської Партії регіонів і Конгресу молдавських діаспор у Росії. Також була представлена Стратегія національної безпеки країни, в якій Росія визнається джерелом загрози для Молдови.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua