СБУ на Херсонщині затримала агентів РФ, які шпигували за військовими об'єктами.

Затримані агенти РФ на Херсонщині
Затримані агенти РФ на Херсонщині

Служба безпеки України затримала подружню пару та їхнього спільника, які надавали російському ГРУ інформацію про розташування військової техніки Збройних сил України на правобережжі Херсонської області. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Фігуранти регулярно проходили місцевість та фіксували геолокації військових об'єктів. За аналогічним алгоритмом діяв іхній спільник.

Після збору інформації, агенти готували звіти та передавали їхнім кураторам в Росії. Куратором був родич подружжя з Херсонщини, який попередньо працював на ворогів, а після звільнення частини території втік до РФ.

Згодом агенти, приховуючи свою справжню мету, переїхали до Одеси. Кіберфахівці СБУ виявили злочинну діяльність цієї групи та затримали всіх трьох учасників. Під час обшуків вникли докази зв'язку з російським ГРУ.

Правоохоронці повідомили затриманих про підозру за державну зраду та незаконне поширення інформації про переміщення військових формувань ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, російські правоохоронці звинувачують голову Служби безпеки України Василя Малюка в нападі на Кримський міст у 2023 році.

Кілька днів тому СБУ та Нацполіція затримали п'ятьох провокаторів, які виконували завдання спецслужб РФ у Києві.

Раніше контррозвідка СБУ затримала агентку ФСБ, яка намагалася шпигувати за співробітниками СБУ та коригувала ракетні удари по підприємствах Запорізької області, що задіяні в оборонно-промисловому комплексі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua