СБУ повідомила про підозру двом соратницям Путіна через депортацію українських дітей.

Дві жінки відповідальні за депортацію українських дітей
Дві жінки відповідальні за депортацію українських дітей

Українська Служба безпеки повідомила, що двом співробітницям Володимира Путіна було пред'явлено підозру у висилці українських дітей до Москви.

За даними слідства, Янна Лантратова, депутат держдуми Росії, та Інна Варламова, дружина голови фракції у російських зборах Сергія Миронова, вчинили злочини, які були задокументовані, повідомила прес-служба СБУ.

Ці дві жінки є близькими співробітницями Путіна та брали участь у депортації українських дітей з окупованих регіонів України до Росії. За наслідками їхніх дій постраждали двоє дітей з Херсона, які були незаконно вивезені до Москви, незважаючи на те, що вони були здорові і не потребували медичної допомоги.

В результаті обшуку в Будинку дитини в Херсоні були знайдені фальшиві документи про вивезення дітей до Росії. Після цього зловмисницям було повідомлено про підозру.

Оскільки ці жінки знаходяться в Росії, тривають процеси з їх притягнення до відповідальності. Розслідування проводяться співробітниками Служби безпеки під керівництвом прокуратури.

Кабінет Міністрів планує розширити перелік категорій вразливих груп населення, які матимуть право на отримання допомоги.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua