СБУ повідомила про підозру «воєнкору» Кремля у Луганську.

СБУ повідомила про підозру
СБУ повідомила про підозру "воєнкору" Кремля у Луганську

Служба безпеки України затримала російського "воєнкора" В'ячеслава Яковенка, який поширював неправдиву інформацію про ситуацію на фронті, у Луганську, що перебуває під окупацією. Яковенко вигадував сюжети та знімав "прямі включення" з передової, хоча сам перебував на відстані більше 100 кілометрів від фронту.

Він також використовував свій Telegram-канал для поширення російської пропаганди та намагався дискредитувати українських захисників та героїзувати окупантів. Служба безпеки України встановила, що Яковенко вступив до терористичного угруповання "Схід 13" ще у 2014 році, після чого він став пропагандистом російських з'єднань Південного військового округу.

Яковенку була повідомлена підозра у колабораціонізмі. Також повідомлено про підозру в колабораціонізмі Миколі Черкашину, який очолює медіа-холдинг "ДНР" на окупованій території Донецької області.

Оргкомітет Олімпійських ігор-2024 у Парижі відкликав акредитації для пропагандистів російської агенції tass.ru. Троє з них встигли відвідати церемонію відкриття та деякі змагання Олімпіади.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua