СБУ та поліція викрили схеми ухилення від мобілізації у Києві та Херсоні: затримані співробітники ТЦК та адвокати.

Затримані співробітники ТЦК та адвокати
Затримані співробітники ТЦК та адвокати

Спецслужби затримали осіб, які уникали мобілізації

Співробітники СБУ та Національної поліції Києва та Херсону виявили великі схеми ухилення від мобілізації. Шість осіб, серед яких адвокати та посадовці Територіальних центрів комплектування (ТЦК), були затримані в результаті спецоперації.

Відповідно до звіту СБУ, затримані фігуранти справи отримували хабарі від 7 до 12 тисяч доларів США за надання допомоги уникнення призову до війська. Вони фіктивно оформлювали медичні висновки для "бронювання" або зняття з військового обліку.

У Києві двоє адвокатів організовували неправомірне проходження військово-лікарської комісії для своїх клієнтів, а також "супроводжували" документи в ТЦК, щоб уникнути повісток про військову службу. Після цього вони розміщували своїх клієнтів на оборонному підприємстві, щоб вони могли уникнути призову до армії.

У Херсоні були виявлені три посадовці ТЦК та їх спільниця - працівниця центру надання адміністративних послуг. Жінка оновлювала дані молодих чоловіків і передавала їх своїм спільникам у ТЦК, щоб вони зняли їх з військового обліку через умовно поганий стан здоров'я.

Затриманим у Києві було пред'явлено підозру в зловживанні впливом, а фігурантам з Херсону - в одержанні неправомірної вигоди службовою особою. За ці злочини всім затриманим загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Спецоперацію провели співробітники СБУ разом з Національною поліцією за участю Київської міської прокуратури та Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua