СБУ заочно оголосила підозру 29 зрадникам, які катували людей на ТОТ Херсонщини.

Кативши зрадників людей на Херсонщині
Кативши зрадників людей на Херсонщині

Служба безпеки України повідомила про підозру 29 особам, які здійснюють масові репресії проти мирного населення тимчасово окупованих районів Херсонської області. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Служба безпеки України та Національна поліція виявили зрадників, які працюють в "відділі МВС РФ по Олешківському округу", створеному окупантами, серед яких є колишні співробітники українських правоохоронних органів.

Ці особи займаються викраденням і ув'язненням місцевих жителів, застосовуючи до них побиття, включаючи електричний струм. Ув'язнені також тримаються в карцерах без їжі та води.

Крім того, спільники окупантів розграбовують житлові будинки викрадених під приводом обшуків. Під час таких операцій викрадають все особисте майно постраждалих, включаючи автомобілі, оргтехніку, меблі та побутові прилади.

«Ще одним завданням загарбницького органу була охорона російських так званих виборчкомів та збройний супровід ворожих агітаторів у ході псевдореферендуму щодо приєднання регіону до складу РФ», – ідеться в повідомленні.

На підставі зібраних доказів правоохоронці повідомили про підозру 29 колаборантам, які діяли у складі злочинної організації.

Цих осіб підозрюють одразу за вісімма статтями Кримінального кодексу України, зокрема ст. 255 (Створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній); ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ст. 111-1 (Колабораційна діяльність).

Шахісту та колишньому громадянину України Сергію Карякіну призначено "сенатором" від "парламенту Криму" в Раді Федерації РФ. Раніше Карякіна обрали "депутатом кримського парламенту" від партії "Єдина Росія".

До речі, у російському місті Старий Оскол було скоєно замах на зрадника України Геннадія Мацегору, який займав посаду міського голови Куп'янська Харківської області від партії ОПЗЖ.

Стало відомо, що раніше на Київщині суд визнав винним мешканця Димера, який співпрацював з росіянами і став самопроголошеним головою громади під час окупації селища навесні 2022 року.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua