СБУ затримала топменеджера "Енергоатому" на хабарі у 100 тисяч гривень, - джерела.

Затриманий топменеджер 'Енергоатому' на хабарі у 100 тисяч гривень
Затриманий топменеджер 'Енергоатому' на хабарі у 100 тисяч гривень

У СБУ затримали директора з контрольно-ревізійної роботи компанії "Енергоатом" Олександра Скопича підозрюваного в отриманні хабара. За отриманою інформацією, Скопича спіймали біля офісу компанії на Гоголівській вулиці, коли він отримував 100 тисяч гривень хабару. За повідомленням ЕП, ця сума була вимагана за вирішення питань з поставками палива.

Раніше Олександр Скопич працював у НАЗК з 2016 по 2019 рік. Журналіст Юрій Ніколов повідомив, що саме Скопич організував протокол про визнання голови НАБУ Артема Ситника корупціонером.

Місяць тому СБУ передала НАБУ дані про підозру в хабарництві заступника міністра енергетики Хейла на суму 500 тисяч доларів. Оскільки підозрюваний мав високий статус, справу ведуть детективи НАБУ. У випадку зі Скопичем сума менша, тому справу веде СБУ.

Журналіст Юрій Ніколов задає питання, чи проведуть слідчі СБУ обшуки у безпосереднього керівника Скопича - Петра Котіна. Він також припускає, що ця затримка може вплинути на кадрові рішення в енергетичній галузі та оборонній сфері.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua