СБУ затримала зрадників, які «зливали» РФ розташування стратегічно важливих об’єктів Укрзалізниці.

СБУ затримала зрадників, які «зливали» РФ розташування Укрзалізниці
СБУ затримала зрадників, які «зливали» РФ розташування Укрзалізниці

Контррозвідка Служби безпеки розкрила мережу ФСБ, яка здійснювала шпигунство в Сил оборони та важливих об'єктах Укрзалізниці. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У результаті спецоперації на Донеччині та в Одесі було затримано трьох російських агентів, які підтримували рашизм і здійснювали таємне спостереження за ключовими залізничними станціями. Один з агентів також мав завдання виявити позиції українських військ на Краматорському напрямку. За отриманою розвідувальною інформацією, агенти передавали її своєму російському куратору через месенджер у вигляді позначок на картах Google з детальним описом. Затримані особи стали підозрюваними у державній зраді та несанкціонованому розкритті інформації про переміщення або розташування Збройних сил України.

Окрім того, Служба безпеки завершила слідчі дії щодо ракетного удару по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві. Під час розслідування виявлено уламки, що підтверджують використання російської ракети Х-101. ДБР оголосило про підозру колишньому керівнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ в незаконному збагаченні.

Також було затримано подружню пару та їхнього спільника, які передавали російському ГРУ інформацію про особовий склад і військову техніку ЗСУ у Херсонській області.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua