Сенатор прокоментував погляди Трампа щодо врегулювання війни в Україні.

Погляд Трампа на врегулювання війни
Погляд Трампа на врегулювання війни

США прагне надати Україні більше важелів у перемовинах - Марко Рубіо

Марко Рубіо, сенатор від Республіканської партії і член сенатського Комітету розвідки, вважає, що Дональд Трамп бажає надати Україні більше можливостей у мирних перемовинах.

"Я не на боці Росії, але на жаль, реальність така, що єдиний спосіб для України до закінчення цього конфлікту - це врегулювання шляхом перемовин. Я хочу, ми хочемо, і я вірю, що Дональд Трамп хоче, щоб Україна мала більше важелів у цих перемовинах", - заявив Рубіо в інтерв'ю для програми NBC Meet the Press.

Рубіо також визнав, що адміністрація президента Джо Байдена, що представляє Демократичну партію, також підтримує "вирішення конфлікту перемовинами".

"Ми сподіваємося, що коли настане час, українська сторона матиме більший вплив, ніж російська", - додав Рубіо.

Проте Рубіо ухилився від відповіді на запитання щодо думки Джей Ді Венса, кандидата у віцепрезиденти США, про те, що Україна, можливо, доведеться віддати частину своєї території. Рубіо зазначив, що результати перемовин будуть визначати сторони, але він сподівається, що буде забезпечено суверенітет України.

Рубіо закликав до більшої визначеності щодо цілей американської допомоги Україні.

"Я думаю, що ми як американці інвестуємо мільярди доларів у ці зусилля, і важливо для нас, американських податників, знати, на що саме йдуть ці кошти. Врешті-решт, це не вічна війна. Чи ж не так?", - підкреслив політик.

Джерело: Голос Америки


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua