"Сидіть тихо": Туск висловився про справу підриву "Північних потоків".

Туск про Північні потоки та справу підриву
Туск про Північні потоки та справу підриву

Туск закликає "покровителів" російських газопроводів вибачитися та сидіти тихо

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск різко відреагував на заяви колишнього керівника німецької розвідки Аугуста Ганнінга про можливу причетність Польщі до підриву газопроводів "Північний потік-1" та "Північний потік-2".

Усім ініціаторам та покровителям "Північного потоку-1" та "Північного потоку-2". Єдине, що ви повинні зробити сьогодні - вибачитися і сидіти тихо

Президентське Бюро національної безпеки підтримує Туска

Його підтримав голова президентського Бюро національної безпеки Польщі Яцек Півночі, наголосивши на одностайності польської позиції в цьому питанні.

Розслідування вибухів на газопроводах триває

Зазначимо, що ці коментарі з'явилися на тлі нових подробиць щодо розслідування вибухів на газопроводах. 14 серпня стало відомо, що Німеччина звернулася до Польщі з проханням заарештувати українського інструктора з дайвінгу, якого підозрюють у причетності до диверсії. Польська прокуратура підтвердила отримання європейського ордера на арешт, але зауважила, що підозрюваний виїхав з території Польщі до України на початку липня.

Німецька прокуратура не знайшла зв'язків із державними структурами України

Німецькі ЗМІ повідомляють, що слідчі вважають цього чоловіка, ідентифікованого як Володимира З., одним із водолазів, які заклали вибухові пристрої на трубопроводах у вересні 2022 року. Сам підозрюваний у короткій телефонній розмові з журналістами заперечував свою причетність до інциденту.

Підрив Північних потоків

На початку 2024 року Данія та Швеція, в чиїх економічних зонах стався підрив газопроводів, припинили свої розслідування. Росія в розслідуванні не бере участі, зате покладаючи відповідальність на США, Велику Британію та Україну, які заперечують свою причетність.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua