Сікорський та Зеленський провели «неприємні переговори» стосовно Волині – ЗМІ.

Сікорський та Зеленський на переговорах
Сікорський та Зеленський на переговорах

Польща розглядає можливість впливу на Україну через питання Волинської трагедії з приводу її євроінтеграційних зусиль, повідомляє польський журналіст Марцін Терлік.

Під час останніх переговорів в Києві президент Володимир Зеленський та міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський обговорювали цю тему. Польська сторона була незадоволена стилем переговорів українського лідера. Міністерство закордонних справ Польщі заявляє, що вони розчаровані позицією України стосовно ексгумації жертв Волинської трагедії і вживатимуть конкретних заходів в найближчий час. Одним з можливих рішень є використання головування Польщі в ЄС як засобу впливу на Київ, вимагаючи вирішення історичних питань у євроінтеграційних переговорах з Україною.

Проте представник польської дипломатії зауважує, що оборонні питання не обговорюються на цих переговорах. Міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш вважає, що Україна не зможе приєднатися до Євросоюзу до тих пір, поки не буде розв'язано питання Волинської трагедії. Українська влада також погодилася розпочати пошуково-ексгумаційні роботи на могилах поляків, убитих УПА в 1945 році. Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає неправильним, що молодий українець обслуговує його в перукарні у Варшаві замість того, щоб захищати свою країну.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua